Osteopatia structurala

Osteopatia  structurala se refera la insasi structura de rezistenta a corpului: scheletul, articulatiile, sistemul musculo-ligamentar.

Inchiputi-va structura de rezistenta a omului ca un razboi de tesut pe a carui urzeala sunt tesute organele. Daca dintr-un motiv sau altul cadrul razboiului se stramba, intreaga tesatura va fi perturbata, unele fire din urzeala rupandu-se, altele fiind foarte tensionate, altele fiind detensionate(slabe, moi, laxe). Odata razboiul indreptat prin taxis ortopedico-osteopat tesatura isi va relua pozitia si frumusetea initiala, putand fi reparata(refacerea urzelii) si tesut in continuare.


In osteopatia structurala regasim:
  • disfunctiile osteopatice ale coloanei vertebrale, ale articulatiilor precum si ale bazinului
  • leziuni osteopatice ale aparatului musculo-ligamentar

Medicul osteopat depisteaza leziunea osteopatica structurala si o trateaza.

Pentru tratamentul partilor moi se aplica anumite tehnici osteopatice. Osteopatia nu trateaza efectele bolilor, ci cauzele acestora. Este foarte important istoricul leziunilor.

Cu ajutorul osteopatiei sunt indepartate cauzele care au provocat dureri de spate, se genereaza stimularea capacitatilor mentale si fizice pentru a creste rezistenta organismului la stres. Aceasta metoda este eficienta in tratarea sechelelor postoperatorii si entorselor. Durerile de tip articular, boli precum artrozele fac parte de larga plaja de afectiuni tratate de ortoped si osteopat.

Dupa o prima consultatie medicul osteopat poate decide in ce masura poate ajuta pacientul.